18 Oct, 21:08


     


 
Alexis P. (22), Melissa C. (28) en Osborn N. (35) staan terecht, omdat zij met cocaïne gevat zijn op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Zij hebben gepoogd om de drugs uit te voeren. In de dubbele bodem van hun reiskoffers werd in totaal 10.940 gram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Melissa C. had op de dubbele bodem van haar reiskoffer 3.380 gram, Alexis P. 3.220 gram en Osborn N. 4.340 gram. Dit gebeurde op 27 maart van dit jaar. De twee vrouwen bekennen dat zij speciaal voor de drugsuitvoer naar Suriname waren gekomen. Melissa C. kwam met het vliegtuig vanuit de Bahama’s en zou de 3380 gram drugs uitvoeren. De drugs had zij van een zekere Peter gekregen. Ze kende Alexis P. wel, maar Osborn N. niet. Ze was alleen afgereisd naar Suriname. Indien de drugssmokkel zou slagen, zou zij US$ 2000 krijgen. Dit zou ze gebruiken voor de verzorging van haar kinderen. Ook wilde zij haar studie ermee bekostigen. 
Alexis P. is vanuit Guyana per land afgereisd en had ook de Bahama’s als eindbestemming. Ze had de drugs van een zekere Ken ontvangen. Uit financiële nood, zou zij overgegaan zijn tot het feit. Ze heeft vijf kinderen en is meerdere malen naar Suriname afgereisd. De kinderen hebben een leeftijd van tussen de acht maanden en negen jaar. Osborn N. ontkent iets van de drugs af te weten. Hij kwam vanuit de Bahama’s en wist niet dat het spul in zijn koffer zat. Hij kwam naar Suriname om een zekere Jessica, een vriendin, op te zoeken. Hij kon haar niet vinden. De koffer had hij van een taxichauffeur ontvangen en was niet op de hoogte van de inhoud ervan. Hij wilde voor de koffer betalen, maar de taxichauffeur maakte hem die cadeau. Hij controleerde deze, maar zag niets. Hij wist niet dat de koffer een dubbele bodem had. Een agent die gehoord werd in deze zaak verklaarde dat de drugs op dezelfde wijze verborgen waren in de reiskoffers. Het vermoeden bestaat dat het drietal tot dezelfde drugsorganisatie behoort. De verdachten krijgen juridische bijstand van raadslieden Irvin Kanhai en Jennifer Pinas. Op 5 december wordt deze zaak voortgezet. De beveiliging van de N.V. Luchthavenbeheer had het drietal aangehouden. Bij controle op de luchthaven vielen zij door de mand. 

29 May, 15:42

Het BID Team heeft gisteren twee zusters, de 48-jarige Sawbhagwatie J. en de 45-jarige Sardakoemarie J., aangehouden op de J.A. Pengel internationale luchthaven te Zanderij. Zij hadden in hun reisbagage, twee koffers, kledingstukken geïmpregneerd met cocaïne verpakt. De kledingstukken zijn in beslag genomen.

In de eerste koffer zaten kledingstukken met een totaal gewicht van 18 kilogram geïmpregneerde cocaïne en in de tweede koffer was drugs die een soortgelijke behandeling heeft ondergaan, met een totaal gewicht van 17.3 kilogram.

De twee vrouwen zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Zij bezitten de Surinaamse nationaliteit, meldt de Public Relations van de politie.

 

PARAMARIBO - Winodjkoemar Ramgoelam heeft zaterdagmiddag het leven gelaten na door een andere man te zijn gestoken. De verdachte is inmiddels aangehouden. 

Het drama voltrok zich in Livorno. De 43-jarige Ramgoelam is in de borststreek gestoken en liet ter plekke het leven. De verdachte heeft zich aangemeld bij de politie en is aangehouden.

 

PARAMARIBO - Twee mannen zijn zaterdagmorgen in Santodorp neergestoken door twee overvallers die er met een gouden halsketting vandoor gingen. Dat bevestigt de afdeling voorlichting van de politie maandag aan de Ware Tijd.

 

De overval vond rond half negen plaats aan de Poeraiweg. Een van de slachtoffers raakte dusdanig gewond, dat hij moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. "Zijn toestand is stabiel", zegt Dropathie Ramkhelawan van de politie.

Van de verdachten ontbreekt nog steeds elk spoor.

Bron: dwt